Budo-kan Brno

Ve dnech 16. až 21. listopadu 2021 se v Dubaji (UAE) konalo již 25. mistrovství světa v karate WKF (olympijské karate). Turnaje se zúčastnilo 982 karatistů ze 105 zemí celého světa. Mezi nimi bylo také 5 zástupců ČR, včetně naší trenérky Veroniky Miškové.

 

V Mišková, těsně před nástupem na tatami

Veronika nastupovala v kategorii kata ženy ve které se prezentovalo 58 soutěžících. V úvodním eliminačním kole byly soutěžící rozděleny do osmi skupin po 7-8 karatistkách. Z nich postupovaly čtyři do dalšího kola. Tam se utkalo ve čtyřech skupinách osm karatistek, kdy opět čtyři postupovaly do následujícího kola. Ve třetím, rozhodujícím kole byly dvě skupiny opět po osmi. První ze skupiny postoupila rovnou do finále, druhá ze skupiny A se utkala o bronzovou medaili se třetí ze skupiny B a naopak.

V Mišková při kata Kururumfa

V úvodním kole byla naše trenérka favoritkou ve své skupině. Roli téměř potvrdila když za kata Kururumfa získala 24,2 b. Přeskočila ji pouze závodnice z Filipín, která obdržela 24,94b za kata  Chatanyara Kushanku. V druhém kole za kata Papuren obdržela 24,6 b, což znamenalo třetí postupovou pozici.  Ve třetím a nejnáročnějším kole se Veronika utkala ve skupině s aktuální olympijskou i světovou šampionkou – Sandrou Sanchez či bronzovou olympijskou medailistkou Vivianou Bottaro. Ač si Veronika dělala zálusk na postupovou pozici, bohužel kvůli drobným chybičkám ztratila cenné desetinky, což znamenalo zisk pouze 23,94 b. To ji odsunulo až na 5., tedy nepostupovou pozici (k postupu chybělo 0,88 b). Tato pozice znamenala konečné 9. místo.

V. Mišková při odchodu z tatami (foto Gokhan Taner)

Ač ambice byly trochu vyšší, být TOP 10 ve světě není vůbec špatné. Tento výsledek je nejlepším výsledkem z Mistrovství světa jednak pro Veroniku samotnou, tak pro ČR v disciplíně kata od roku 2012 (9. místo V. Míček – Brno). Je tak jasně vidět, že v Brně máme karate opravdu na světové úrovni. Děkujeme tímto Veronice Miškové za reprezentaci nejen našeho oddílu, ale také České republiky, a přejeme mnoho budoucích úspěchů.

Děkujeme také subjektům, kteří podporují oddíl, či přímo Veroniku Miškovou

Armádní sportovní centrum DUKLA

Decathlon Brno Modřice

Jihomoravský kraj

kaze Budosportswear

regeneračnís tudio náskok

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *